Dvadeset radnika napustilo Fijat

Bez autora
Mar 15 2010

Od prvih hiljadu radnika koji su prvog februara iz "Zastava automobila“ prešli u Fijat, njih 20 je posle mesec dana odlučilo da se vrate u matično preduzeće. Oni su raskinuli ugovor sa italijanskim proizvođačem automobila, a reč je o ljudima koji su stariji od 50 godina i koji nisu mogli da izdrže tempo rada koji ih je čekao na montažnoj traci Fijata. U ’Zastava automobilima’ je na montažnoj traci, na kojoj se pravi ’punto’, radilo 1.400 radnika. Danas, kada je Fijat gazda, isti posao obavlja 30 odsto manje radnika, jer ih ima 900.

Dvadeset radnika napustilo FijatOd prvih hiljadu radnika koji su prvog februara iz "Zastava automobila“ prešli u Fijat, njih 20 je posle mesec dana odlučilo da se vrate u matično preduzeće.

Oni su raskinuli ugovor sa italijanskim proizvođačem automobila, a kako kaže predsednik Samostalnog sindikata Zoran Mihajlović, reč je o ljudima koji su stariji od 50 godina i koji nisu mogli da izdrže tempo rada koji ih je čekao na montažnoj traci Fijata.

"U ’Zastava automobilima’ je na montažnoj traci, na kojoj se pravi ’punto’, radilo 1.400 radnika. Danas, kada je Fijat gazda, isti posao obavlja 30 odsto manje radnika, jer ih ima 900“, objašnjava on.

"To je za mnoge bilo teško, pa su se odlučili da se vrate u Zastavu i da tu sačekaju socijalni program, otpremnine i penzije“, kaže Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik